MOTIVATIESESSIE

MINIMALISME IN JE WERK; VAN DRUKTE NAAR FOCUS

Je hebt een mooi bedrijf en medewerkers die daar hard aan meebouwen.

Te hard eigenlijk.

Post corona is alles mogelijk… Je mensen kunnen op elke locatie op elk uur van de dag werken, altijd bereikbaar zijn en toegang krijgen tot vele apps, tools en informatie. Er zijn geen beperkingen meer om resultaten te halen.

‘Nee’ zeggen is lastiger dan ooit.

Ze hebben hierdoor steeds meer moeite om te focussen en keuzes te maken uit alle overvloed van informatie, communicatie, meningen, verwachtingen en mogelijkheden.
Bovendien ligt, door een aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, de werkdruk hoog. Vaak te hoog.

In de motivatiesessie nemen we je mensen mee naar een andere blik op hun werk.
De blik van minimalisme.

Minimalisme is
scherpe keuzes maken om doelen te bereiken
door alleen te focussen op wat echt nodig is
en alle overbodige ballast weg te laten.

De principes van minimalisme zijn simpel én krachtig om orde te scheppen in alle overvloed en chaos waar veel werknemers onder gebukt gaan.

WAAR besteed ik aandacht aan?

Die vraag kan eenvoudig worden beantwoord vanuit minimalistische principes die zorgen voor duidelijkheid, overzicht en focus. Principes die je mensen dagelijks kunnen gebruiken o te bepalen waar ze aandacht aan moeten besteden. En waaraan niet, minstens zo belangrijk!

Er is echter wel één voorwaarde…

Je weet waar je met je bedrijf heen wilt en hebt duidelijke doelstellingen bepaald. Zonder zo’n stip op de horizon kan geen enkele medewerker echt zinvol bijdragen en focussen.

Zorg jij voor de doelstellingen?

Dan zorgen wij dat je mensen meer focus krijgen.

Maar weet, alleen een inspirerend verhaal, daar geloven wij niet in. Een mooi verhaal zet niets in gang. Je mensen moeten gelijk in beweging kunnen komen. Dus ja, we komen voor een motivatiesessie, maar zetten je medewerkers direct in actie. (Je kunt het dus ook een workshop noemen, wat jij wilt ; -)

De ondernemers die je voorgingen omschrijven De Wereld van Personeel als….

”Ik heb de hulp van De Wereld van Personeel ingeroepen omdat ik me geen raad wist met bepaalde medewerkers die slecht werk leverden en nauwelijks waren bij te sturen. Dat had als resultaat dat het hele team onrustig werd, we klachten van klanten kregen en de omzet terugliep. Ik had behoefte aan duidelijkheid en heb die in de sessie ook gekregen.”

Leoni Helmholt | ondernemer

Zou dit ook bij jullie het verschil kunnen maken?

Dan bespreken we graag met je hoe we te werk gaan en wanneer we een sessie met je bedrijf kunnen inplannen.

Veelgestelde vragen

We bieden deze kennismaking met minimalisme in je bedrijf aan in de vorm van een korte lezing (30-45 min), maar trekken ook regelmatig 2,5-3 uur uit voor een uitgebreide sessie. Hoe diep wil je gaan…?

De motivatiesessies zijn altijd live. Het overbrengen van een nieuwe concept als minimalisme werkt niet echt lekker in een online variant. Bovendien is het te leuk om de groepsdynamiek te ervaren als er meer luchtigheid en motivatie wordt gevoeld ;-).

Met behulp van basisprincipes uit het minimalisme, geven we je mensen een andere kijk op de chaos en onduidelijkheiden in hun werk. We pellen alle overvloed en afleidingen met elkaar af en ontdekken dan dat het heel eenvoudig en overzichtelijk wordt. Zolang ze maar heel goed begrijpen hoe ze als individu kunnen bijdragen aan de (groei)doelen van jullie bedrijf.

In ieder geval zetten we iedereen direct in actie om met de principes aan de slag te gaan. Of we nu een half uur, een uur of 3 uur met je medewerkers hebben.

Er geldt geen maximum. Tijdens de sessie worden je medewerkers zelfstandig aan het (denk)werk gezet. Bij langere sessies zetten we korte opdrachten in op individueel niveau en voor 2-tallen.

Natuurlijk willen wij het liefst met je medewerkers werken op een inspirerende ruimte met veel zonlicht in de natuur. Maar…, we zijn ook al tevreden als je een ruime zaal hebt waarin al je medewerkers in cabaret- of theateropstelling kunnen zitten.

Daar hebben we wat hulpmiddelen voor die je samen met je medewerkers kunt gebruiken. We kunnen je daar op regelmatige basis bij blijven ondersteunen.